АНОНС: відкрита лекція «Тривога і стрес на шляху до свободи»

Анонси університету

Кафедра психології та педагогіки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ запрошує студентів-психологів, практичних психологів, медичних і соціальних працівників та всіх зацікавлених осіб на відкриту лекцію «Тривога і стрес на шляху до свободи» Гаральда Гааса, доктора медицини, психіатра і психотерапевта (FMH) (приватна практика в Берні, Швейцарія), викладача антропософської психіатрії та психотерапії, члена Міжнародного дослідницького товариства «Персей».

Лекція відбудеться 4 травня. Початок о 14:40. Тривалість 60 хвилин.

На занятті буде розглянуто природу тривоги та страху з позицій антропософської психотерапії у порівнянні з іншими психологічними та психотерапевтичними підходами. Важливим в авторському підході лектора є розуміння того, що орієнтація на суто зовнішні обставини не дає справжньої основи для формування власного життя сучасної людини. Викладач буде обґрунтовано розглядати можливість того, що страхи мають лікувальне завдання в житті людини на шляху до її свободи. Психіатричні феномени буде розглянуто за допомогою духовно-наукових пояснень Рудольфа Штайнера щодо природи тривоги та страху.

З 2012 року Гаральд Гаас має практичний досвід роботи з цими феноменами через групові курси, які підтвердили, що борючись зі страхами, а також із нервозністю та депресивним настроєм, можна подолати не лише тривожні думки (як у буддійських методах), але й вибудувати нові внутрішні перспективи (ставлення до сприйняття світу).

Лекція проходитиме на платформі ZOOM з використанням синхронного перекладу. Мова проведення – німецька (канал німецької мови). Також буде доступний синхронний переклад на українську мову (канал української мови).

Лекцію можна буде відвідати за посиланням: us02web.zoom.us

 

 


419