Запрошуємо до VІІІ Літньої школи з конституційного права «ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА І КОНСТИТУЦІОНАЛІЗМ: DUE PROCESS OF LAW І ПРОЦЕСУАЛЬНІ ПРАВА ЛЮДИНИ»

Анонси університету

VІІІ Літня Школа, присвячена принципам і цінностям європейської конституційної традиції, триватиме з 21 по 28 липня 2019 року на Західній Україні. До участі буде запрошено 30 студентів та аспірантів юридичних закладів вищої освіти та наукових установ України.

Запрошуємо до VІІІ Літньої школи з конституційного права «ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА І КОНСТИТУЦІОНАЛІЗМ: DUE PROCESS OF LAW І ПРОЦЕСУАЛЬНІ ПРАВА ЛЮДИНИ»

Запрошуємо до VІІІ Літньої школи з конституційного права «ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА І КОНСТИТУЦІОНАЛІЗМ: DUE PROCESS OF LAW І ПРОЦЕСУАЛЬНІ ПРАВА ЛЮДИНИ»

У рамках роботи буде розглянуто низку актуальних проблем конституційного права, належної правової процедури, верховенства права, а також системи процесуальних прав людини, що склалась у європейській правовій традиції.

Серед спікерів – відомі експерти у галузі конституційного права, теорії та філософії права, європейського права. Серед них – судді Конституційного Суду України, члени Конституційної Комісії, провідні вітчизняні науковці та дослідники.

Учасникам Школи буде запропонована інтенсивна програма, в рамках якої вони отримають навики щодо розуміння, аналізу і тлумачення конституційних положень, ідей та концепцій, які лежать в їх підґрунті, а також міжнародно-правових актів в сфері прав людини і основоположних свобод. Програма Школи орієнтована безпосередньо на поглиблення фахової підготовки правників у сфері конституційного права та захисті прав людини.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ

Відбір учасників Школи буде здійснений шляхом оцінки організаційним комітетом Літньої Школи есе, поданих учасниками. Обсяг есе – до 15 сторінок друкованого тексту (файл в форматі MS Word, розмір шрифту – 14 (Times New Roman), інтервал між рядками одинарний, поля: верхнє, нижнє, ліве – 2 см, праве – 1,5 см).

Тематика есе, яке має бути представлене кандидатами на участь в роботі Школи цього року – “Due process of law: належна правова процедура та процесуальні права людини у ціннісному вимірі”.

Кожен кандидат вільний самостійно обирати ті елементи запропонованої теми есе, які він має намір в ньому розкрити, а також глибину та концепцію їх розкриття в межах структури поданого есе.

Есе, подані кандидатами, мають відповідати звичайним вимогам, які ставляться до академічних робіт в частині наукової доброчесності.

ПРОЦЕДУРА ПОДАННЯ ЕСЕ

Для участі в конкурсі кандидатам необхідно надіслати до Організаційного Комітету Літньої Школи наступний пакет документів:

– CV кандидата (довільної форми). При цьому просимо звернути увагу на те, що подане CV має обов’язково містити актуальний номер контактного телефону (мобільного) кандидата та адресу його електронної пошти;

– Есе на тему, вказану вище;

– Електронний лист, яким кандидат направлятиме на адресу Організаційного Комітету Літньої Школи згаданий вище пакет документів в полі “Тема листа / Subject” має містити транслітерацію латиницею прізвища кандидата та слова “Summer School 2019 Application”.

Остаточний термін подачі заявок на участь в роботі Літньої Школи – 10 червня 2019 року, до 23:59 за київським часом.

Заявки мають бути надіслані електронною поштою Координаторові Літньої Школи проф. Михайлу Савчину за адресою msavchyn@bigmir.net (моб. +38 (050) 718-12-45), з обов’язковою копією на адресу Serhiy.Peremot@osce.org (моб. +38 (050) 384-23-72).

Підсумки відбіркового конкурсу будуть підведені не пізніше 17 червня 2019 року. Про його результати кандидати, відібрані в якості учасників Літньої Школи, будуть повідомлені особисто.

 

 


729