«Молодь і світова співпраця в умовах воєнного стану»

Новини університету

За такою назвою 10 червня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулась IV Всеукраїнська англомовна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти.

Привітала учасників проректор, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко, яка наголосила, що проведення науково-практичного заходу має на меті актуалізувати ті виклики, з якими зустрічаються здобувачі вищої освіти у контексті світової інтеграції.

З вітальною промовою також виступив директор Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, кандидат юридичних наук, підполковник поліції Владислав Лазарєв. Він акцентував на актуальності тематичних напрямів роботи конференції, особливо тих, що стосуються освіти та професійної підготовки майбутніх правоохоронців, набуття ними іншомовних компетентностей в умовах воєнного стану.

Привітав учасників також заступник директора інституту, доктор юридичних наук, доцент, полковник поліції Сергій Обшалов. Він наголосив, що попри війну розв’язання актуальних проблем в діяльності молоді у контексті світової інтеграції залишається в прерогативі фахового середовища, незважаючи на те, що умови воєнного стану змінили виклики, з якими доводиться працювати.

Завідувач кафедри українознавства та іноземних мов, кандидат філологічних наук, доцент Алла Колесник у вітальному слові зазначила, що сьогоднішній науково-практичний захід стане ґрунтовною платформою для обміну досвідом, ідеями, що стосуються актуальних проблем міжнародної діяльності молоді, та студентських ініціатив у контексті світової інтеграції.

Модераторами науково-практичного семінару виступили науково-педагогічні працівники кафедри українознавства та іноземних мов ННІ інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції – Олександра Ковалевська та Тетяна Пакулова.

У ході обговорень учасники зупинилися на наступних важливих питаннях: вивчення мов у контексті міжкультурної комунікації, розв’язання професійних питань засобами іноземної мови, усний і письмовий переклад у професійній діяльності, особливості професійної лінгвістики. Перелік напрямів роботи конференції не обмежився цим списком, відкриваючи можливість для нових творчих пошуків та аналізу молоддю найактуальніших тем.

До участі у заході долучилися здобувачі вищої освіти з різних регіонів України, зокрема Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, Дніпровського державного медичного університету, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана, Національної академії внутрішніх справ.

За результатами роботи конференції учасниками схвалені рекомендації з актуальних питань, обговорених на науково-практичному заході.

 

 


542