«Евритмія та її практичне застосування в кризових обставинах»

Новини університету

За такою назвою завершився цикл відкритих бінарних лекцій від фахівців-практиків зі Швейцарії. До онлайн-занять долучилися студенти-психологи, викладачі та працівники відділення психологічного забезпечення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Спікерами виступили міжнародні партнери кафедри психології та педагогіки ННІ права та інноваційної освіти – сертифікований лікувальний евритміст, засновник лікувально-евритмічної практики у м. Берн та м. Біль, член дослідницької асоціації «Персей» (Швейцарія), засновник і керівник онлайн-платформи Eurythmy4you Теодор Хундхаммер та кандидатка філологічних наук, студентка базової лікувально-евритмічної освіти (м. Дорнах, Швейцарія) Анастасія Боковець.

Лекції проводилися одночасно англійською та українською мовами у форматі інтерактивного інтерв’ю, яке модерувала доцентка кафедри психології та педагогіки, кандидатка психологічних наук Тетяна Бородулькіна.

Впродовж першої лекції спікери зі Швейцарії розкрили сутність поняття евритмія, розповіли про її види. Окрему увагу приділили лікувальному ефекту від занять евритмічними вправами. Акцентували й на тому, як можуть допомогти евритмічні вправи в кризових ситуаціях, зокрема при подоланні стресів.

На другій лекції було ще більше практики – спікери демонстрували техніки виконання евритмічних вправ. Теодор Хундхаммер розповів, як завдяки евритмічним вправам можна покращити свій психічний стан та самосвідомість.

Також у ході зустрічей лектори познайомили учасників зі своїми україномовними онлайн-проєктами, створеними на початку березня цього року з метою підтримки українців в умовах війни.

«Евритмія – це мистецтво серця. Вона концентрується на тому, щоб «привести людину до себе», навчити її відчувати себе у власному тілі. В цьому і полягає лікувальний ефект від евритмічних занять», – сказав під час занять Теодор Хундхаммер. «Найголовніше в подоланні стресів – мати контроль над собою та над тим, що відбувається навколо тебе, і евритмія у цьому допомагає».

Участь у лекціях взяли близько 60 осіб, серед них не лише вітчизняні науковці та практики, а й представники зі Швейцарії, Австрії, Нідерландів, Іспанії, Франції, Польщі, Германії та Ірландії.

Україномовний ютуб-канал з евритмічними заняттями. Лекції проходять щопонеділка о 20:00.

Сайт україномовних евритмічних проєктів

 

 


996