Психологічна підтримка під час війни. Як допомогти собі та іншим у критичний момент?

Новини університету

Здатність правильно переживати травми, пошук додаткових ресурсів для підтримки психоемоційного стану, вміння надавати першу психологічну допомогу, опанування категоріями емпатії – це лише невеликий перелік питань, які підіймаються під час проведення психологами ДДУВС тренінгу за темою «Криза та зріст: психічне здоров’я і допомога тому, хто пережив травму».

Захід проводиться за ініціативи першої леді України Олени Зеленської та першої леді Ізраїлю Міхаль Герцог. Тренінг розроблений Міністерством внутрішніх справ України на основі програми навчання ISRAEL TRAUMA AND RESILIENSE CENTRE (NATAL) у межах реалізації Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Фахівчиня відділення психологічного забезпечення Ганна Мглинець зазначає: під час тренінгу відчувається потреба слухачів у психологічній допомозі та психоемоційній підтримці, наповненні їхнього внутрішнього ресурсу.

«Найбільш ефективними є практичні, стабілізаційні та ресурсні вправи, які працюють за принципом «тут і зараз»», – розповідає вона.

Загалом протягом січня-лютого 2023 року психологами університету проведено 33 тренінги, як з перемінним, так і з постійним складом.

Нагадуємо, відповідно графіку кожен підрозділ матиме нагоду долучитися до занять та отримати необхідні знання і навички.

 

 


272