200 учасників долучилися до масштабної наукової дискусії у ДДУВС!

Новини університету

«Жінки в правоохоронній та безпековій сферах: сучасний стан та перспективи» – за такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся Всеукраїнський круглий стіл. Наукова дискусія проходила за підтримки Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, членкині Комісії з питань гендерної рівності Ради Європи, доктора юридичних наук, професора Катерини Левченко. Співорганізатор – Національна академія Служби безпеки України. До участі у заході долучилося близько 200 учасників.

Модераторами науково-практичного заходу стали проректорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко та помічниця ректора з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор Ірина Грицай.

Відкрила захід та привітала учасників Урядова уповноважена з питань гендерної політики, членкиня Комісії з питань гендерної рівності Ради Європи, доктор юридичних наук, професор Катерина Левченко.

«Я дуже рада, що попри всі безпекові загрози ми маємо можливість сьогодні обговорити такі важливі питання. Важливо подивитися на питання безпеки та оборони не лише з практичної точки зору, а й з позиції розвитку концептуальних засад роботи, які сформовані не тільки в національній безпековій доктрині, але й у документах ООН», – зазначила Катерина Левченко.

Спікерка також акцентувала увагу на тому, що українські жінки, як і чоловіки, підтримують безпеку не лише в Україні, а й у всьому світі.

Із вітальним словом до учасників заходу звернувся ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, полковник поліції Андрій Фоменко.

«Попри військову загрозу, а часом загрозу власному життю, на лініях вогню поряд з чоловіками стоять і жінки, виконуючи військові завдання в лавах Збройних Сил України. Наші жінки в системі Міністерства внутрішніх справ України мужньо виконують функціональні обов’язки на деокупованих територіях. Все це свідчить про те, що жінки залишаються лідерами важливих змін, мають унікальну кваліфікацію та тримають свій фронт оборони», – про це зазначив Андрій Євгенович.

Привітав учасників круглого столу ректор Національної академії Служби безпеки України, доктор юридичних наук, доцент, полковник
Андрій Черняк.

Всеукраїнський круглий стіл проходив за 2 панельними дискусіями: впровадження гендерних підходів у процес підготовки фахівців правоохоронної та безпекової сфери в рамках реалізації резолюції РБ ООН 1325; досвід впровадження гендерних підходів вищими навчальними закладами сектору безпеки і оборони, проблемні аспекти та шляхи їх подолання.

На науково-практичному заході було розглянуто широкий спектр питань, зокрема дотримання принципів гендерної рівності в діяльності органів Національної поліції, запобігання домашньому насильству тощо.

З доповідями на заході виступили: Урядова уповноважена з питань гендерної політики, членкиня Комісії з питань ґендерної рівності Ради Європи, доктор юридичних наук, професор Катерина Левченко; заступник директора (з навчальної та наукової роботи) Інституту державної безпеки Національної академії Служби безпеки України, доктор юридичних наук, доцент Анна Гончаренко; заступник директора Департаменту моніторингу дотримання прав людини – начальник відділу з питань дотримання гендерної рівності МВС України Ольга Перунова; правозахисниця, тренер, старший аналітик Інформаційно-консультативного жіночого центру Олена Суслова; завідувач кафедри фінансово-економічної безпеки Національної академії Служби безпеки України, доктор економічних наук, професор, полковник Марія Чеховська; професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Борис Логвиненко; старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Національної поліції, капітан поліції Наталя Урман; аспірантка Національної академії Служби безпеки України Ольга Дунебабіна; доктор філософських наук у галузі управління людськими ресурсами, координатор Коаліції 1325 Донеччина Лілія Кісліцина; викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, старший лейтенант поліції Карина Пісоцька; юрист, правозахисниця, керівник Центру «ЮрФем: освіта» Вікторія Карпа.

За результатами проведення круглого столу учасниками заходу схвалено резолюцію, яка буде надіслана до органів державної влади, місцевого самоврядування.

 

 


345