Туристична подорож просторами рідного краю

Новини університету

Протягом двох днів курсанти 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Дніпропетровсьокго державного університету внутрішніх разом з наставником Олександром Полторацьким подорожували живописними місцями Нікопольського району.

Подібні туристичні подорожі в університеті організовуються регулярно з метою фізичного, культурно-просвітницького та військово-патріотичного виховання курсантської молоді.

Курсанти разом із наставником побували у селі Капулівка, що є найстарішим козацьким поселенням Нікопольщини. Саме там на високому дніпровському березі в 1680 році був похований кошовий отаман Запорізької Січі Іван Сірко. Курсанти вшанували пам’ять про загиблих козаків хвилиною мовчання та поклали пам’ятний вінок до кургану.

Повертаючись, група туристів відвідали одну з наймальовничіших місцин нашого регіону – каскадний водоспад «Червоні камені», що у селищі Шолохове Нікопольського району.

Дві доби турпоходу з ночівлею у наметі, майже 20-ть кілометрів пішої подорожі подарували курсантам масу позитивних емоцій, нові знання з історії рідного краю та незабутні враження.

 

 


1 146