Колектив ДДУВС долучився до акції «16 днів проти насильства»

Новини університету

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій із більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

У рамках реалізації проекту у ДДУВС пройшов тренінг для курсантів та студентів за участю спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні громадянки Франції Людівін Ест’єн та громадянки США Дарлін Джексон.

Людвін Ест’єн розповіла про цілі та завдання Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, основне з яких – допомогти Україні знизити рівень напруженості та сприяти діалогу. Зокрема, зазначила, що головні принципи роботи місії – об’єктивність, неупередженість та прозорість.

Дарлін Джексон вважає проблему насильства між людьми в Україні особливо актуальною. Тому зазначила, що пошук в громадах та владних структурах оптимального механізму реагування як на спільні соціальні проблеми, так і на конкретну людську біду – першочергове завдання спостерігачів ОБСЄ.

Курсанти та студенти активно долучалися до діалогу з іноземними гостями, ставили запитання, висловлювали свою неупереджену точку зору з приводу обговорюваних питань.

 

 


1 591