Курсант ДДУВС: «Завжди хотів захищати права людей!»

Новини університету

Курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань Ілля Рубан у поліції бачить себе з дитинства. Мав власний приклад для наслідування, адже батько своє життя також присвятив правоохоронній діяльності. Дитяча мрія привела юнака до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Про курсантське життя та професійні мрії запитали безпосередньо в майбутнього поліцейського.

Курсант ДДУВС: «Завжди хотів захищати права людей!»

Чи не лякали складнощі служби в поліції та значна відповідальність?

Звісно, якісь побоювання справді були, і знайомі намагалися відмовити мене вступати до поліцейського закладу вищої освіти, говорили, що це надто складний шлях. А батьки, навпаки, підтримали, змусили повірити в те, що все вдасться, і я вдячний за це.

А що саме змусило обрати поліцію?

Завжди хотів захищати права людей, підтримувати правопорядок.

Курсант ДДУВС: «Завжди хотів захищати права людей!»

Яким був початок курсантського життя?

Не можу сказати, що складним. Крок за кроком звикли до нового графіку, а з колективом швидко знайшли спільно мову, потоваришували.

Які предмети та напрями підготовки найбільше подобаються?

Для мене найцікавіше – стрільба. Також із задоволенням опановую тактику, адже вона допомагає повністю зануритися в ситуацію, проаналізувати і знайти правильне рішення. А взагалі найбільше усі чекаємо на практику. Коли є можливість побачити атмосферу служби в поліції зсередини, випробувати себе, зрозуміти, з чим у подальшому доведеться стикатися, розумієш, що отримуєш колосальний досвід.

Які професійні плани маєте на майбутнє?

Я хочу працювати у Департаменті стратегічних розслідувань, сподіваюсь, що досягну своєї мети.

На Вашу думку, якими рисами характеру має володіти кожен правоохоронець?

Це однозначно стресостійкість, справедливість та хоробрість.

Курсант ДДУВС: «Завжди хотів захищати права людей!»


1 194