Врятувати, не можна покинути

Новини університету

Домедичну допомогу в екстремальних ситуаціях продовжують опановувати на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ усі бажаючі.

Так, нещодавно тренінг під керівництвом кваліфікованих інструкторів пройшли співробітники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР Національної поліції України, працівники Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, а також Дніпропетровської обласної прокуратури.

Отримують цінні на сьогоднішній день навички і цивільні особи – жителі міста, а також студенти ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС, до яких приєднуються науково-педагогічні працівники кафедр закладу.

У рамках короткотривалого циклу-тренінгу учасники не лише отримують теоретичні знання, а й відпрацьовують практичні навички на сучасних манекенах під керівництвом досвідчених викладачів-інструкторів.

Заняття одночасно проводять троє фахівців: доценти кафедри криміналістики та домедичної підготовки Ганна Бідняк, Віктор Плетенець та професор Ігор Пиріг. Як зазначає Ганна Бідняк, командний підхід дозволяє приділити увагу кожному учаснику під час відпрацювання навичок та досягти кращого рівня підготовки.

Учасники тренінгу розповідають: вражень та користі від такого інформативного курсу залишається вдосталь.

«Ми з чоловіком зацікавилися тренінгом завдяки брату, який навчається у ДДУВС. Він і розповів, що є можливість пройти курс із домедичної допомоги. Вирішили зареєструватися і не пожалкували: отримали дуже багато навичок та стільки теоретичних нюансів, про які взагалі раніше не замислювалися. Щиро сподіваємося, що ці знання не знадобляться, але враховуючи, що зараз – воєнний час, вирішили, що треба бути готовими до всього. До того ж, з навичками надання домедичної допомоги у критичний момент можна не тільки себе убезпечити, а й врятувати тих, хто поруч», – зауважує Таїсія Тиха.

Заняття включать у себе опанування алгоритму дій у секторі обстрілу, транспортування та укриття пораненого, а також надання домедичної допомоги при невідкладних станах. До того ж, навчання-симуляції, що пропонуються інструкторами, є максимально наближеними до життєвих реалій.

Нагадаємо, що тренінг «Домедична допомога в екстремальних ситуаціях» проходить у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ щопонеділка о 10:00.

Для реєстрації телефонуйте:

+38 (0562) 31-72-53,

+38 (067) 892-69-26

Або заповнюйте Google-форму

Місце збору учасників тренінгу:

м. Дніпро, пр. Гагаріна, 26

Центральний вхід

 

 


518