АНОНС: Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпека дитини: правовий, організаційний, психологічний та інформаційний виміри»

Анонси університету

Кафедра адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ запрошує взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Безпека дитини: правовий, організаційний, психологічний та інформаційний виміри», яка відбудеться 17 листопада 2022 року о 10.00 у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

До участі у науково-практичному заході запрошуються поліцейські, науково-педагогічні працівники, представники органів державної влади, громадських організацій, психологи, волонтери а також докторанти, аспіранти та інші здобувачі вищої освіти.

Дискусійні напрямки роботи:

⦁ Історичні передумови нормативно-правового регулювання захисту прав дітей, зокрема за умов дії особливих правових режимів.

⦁ Проблеми захисту прав та інтересів дітей в Україні.

⦁ Правове та організаційне забезпечення діяльності підрозділів превентивної діяльності Національної поліції в сфері захисту прав дітей.

⦁ Міжнародний досвід у сфері захисту прав дітей.

⦁ Напрямки модернізації законодавства щодо захисту прав дітей. Взаємодія працівника підрозділу превентивної діяльності з органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськістю, іншими підрозділами у сфері захисту прав дітей, зокрема в умовах воєнного стану.

⦁ Використання працівниками підрозділів превентивної діяльності спеціальних психологічних знань під час роботи з потерпілими дітьми, які стали жертвами правопорушень та воєнних злочинів.
⦁ Реагування поліцейськими на факти вчинення домашнього насильства. Попередження домашнього насильства.

⦁ Дотримання прав і свобод дітей працівниками підрозділів превентивної діяльності, зокрема в умовах воєнного стану.

⦁ Законодавче та нормативно-правове забезпечення роботи з неповнолітніми в діяльності органів та підрозділів Національної поліції України тощо.

Для участі у заході необхідно у термін до 14 листопада 2022 року (включно) на електронну адресу k_app@dduvs.edu.ua з поміткою «Всеукраїнська науково-практична конференція 17.011.2022» подати заявку на участь.

Назва заявки має відповідати прізвищу учасника семінару (наприклад, заявка_Луценко.doc).

Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпека дитини: правовий, організаційний, психологічний та інформаційний виміри», відбудеться очно-дистанційно з використанням платформи ZOOM. Ідентифікатор та код доступу буде направлений після отримання заявки.

Контактні телефони:

⦁ (095) 394-35-99 – Пісоцька Каріна Олександрівна, викладач кафедри;

⦁ (050) 229-59-58 – Рижкова Світлана Анатоліївна, старший викладач кафедри;

⦁ (050) 052-82-76 – Опацький Роман Миколайович, доцент кафедри.

Інформаційний лист

 

 


470