Вектор на удосконалення практичної складової взято! У ДДУВС тривають професійні квести

Новини університету

Упродовж жовтня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ проходили комплексні практичні заняття з елементами поліцейського квесту у межах професійно-орієнтованої ділової гри «Лінія-102».

Заняття організували для здобувачів 3-4 курсів з метою підвищення теоретичної підготовки та відпрацювання практичних навичок діяльності працівників всіх структурних підрозділів Національної поліції, зокрема у складі слідчо-оперативних груп під час виявлення та розслідування злочинів, у тому числі вчинених в умовах воєнного стану.

Усі фабули розпочинались із надходження повідомлення про вчинений злочин і завершувались судовим розглядом. Відпрацювали наступні ситуації: виявлення трупа цивільної особи з ознаками насильницької смерті на деокупованій території; виявлення трупа новонародженої дитини; збут вогнепальної зброї та боєприпасів; затримання торгівців наркотичними засобами; розбійний напад на інкасаторів; інформація про можливого коригувальника ракетного обстрілу; незаконне заволодіння транспортним засобом; крадіжки із помешкань громадян, які виїхали у зв’язку з постійними ракетними та артилерійськими обстрілами.

Здобувачі відпрацьовували навички роботи у складі СОГ, здійснювали пошук очевидців та свідків, оглядали місце вчинення вбивства. Також проводили опитування громадян, допити та обшуки, затримували й оглядали пошкоджені транспортні засоби та будівлі.

За результатами навчання відбулася підсумкова нарада, у якій взяли участь представники від ГУНП в Дніпропетровській області, зокрема заступник начальника слідчого управління Андрій Мельниченко та начальник відділу Ярослав Швень.

Позитивно оцінивши результати проведених навчань, представники слідчого управління скоригували окремі завдання, проаналізували виявлені недоліки в організації та тактиці проведення окремих слідчих (розшукових) дій, а також при складанні відповідних процесуальних документів.

Окремо представники від ГУНП визначили спільно з науково-педагогічними працівниками кафедр університету пріоритетні напрями удосконалення практичної підготовки зі здобувачами, зокрема акцентуючи на організації та тактиці проведення огляду трупів, особливостях поводження з виявленими вибуховими пристроями, вогнепальною зброєю, а також питаннях взаємодії з іншими органами та підрозділами правоохоронних органів під час виявлення та розслідування злочинів в умовах воєнного стану.

 

 


309