Військовий вишкіл у ДДУВС: комплексні заняття з первинної військово-професійної підготовки тривають!

Новини університету

З метою більш поглибленого вивчення програми первинної військово-професійної підготовки у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ заняття з курсантами проходять за участі фахівців-практиків. Так, старший викладач кафедри військової підготовки спеціалістів Державної спеціальної служби транспорту Українського державного університету науки і технологій Олександр Балинець поспілкувався зі здобувачами вищої освіти третього курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Перша зустріч була присвячена вивченню тем «Основи загальновійськового бою» та «Дії бійця в бою». Їх курсанти проходять в рамках вивчення дисципліни «Тактична підготовка».

Здобувачі вищої освіти отримали інформацію про основні тактичні поняття, визначення та терміни. Експерт розповів про організаційну структуру Збройних Сил України. Більш детально зупинився на роз’ясненні обов’язків бійця в бою.

Окремо розібрали такі підтеми: вибір обладнання та заняття місця (окопу) для стрільби; розчищення сектору обстрілу та маскування окопу; відбиття атаки танків та живої сили противника.

Спікер акцентував також на способах пересування особового складу механізованих підрозділів у бою під час дій у пішому порядку з використанням місцевості та місцевих предметів. Зупинився й на особливостях подолання мінно-вибухових загороджень та різних перешкод.

У рамках вивчення дисципліни «Топографія» пройшли тему «Орієнтування на місцевості без карти».

Зокрема здобувачі ознайомилися з будовою компаса та правилами користування ним. Визначали напрямок за сторонами горизонту та магнітний азимут за компасом. Вчилися орієнтуванню за небесними світилами та навколишніми місцевими предметами.

Разом з експертом курсанти вимірювали відстані різними способами: окомірно, за кутовими та лінійними розмірами предметів, кроками, за спідометром, за часом та швидкістю руху, на слух, за співвідношенням швидкості світла та звуку тощо.


520