Кращих науковців обрано!

Новини університету

У ДДУВС відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

У секції «Правознавство» свої дослідження представили юні дослідники з усієї Дніпропетровської області. Призерів конкурсу визначав викладацький склад університету: голова журі – проректор ДДУВС, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко, а також члени журі – доценти кафедри загальноправових дисциплін Ольга Чепік-Трегубенко та Євгенія Мінакова.

Привітала учасників із успішним захистом науково-дослідницьких робіт директор КПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» ДОР Наталія Тягло. Переможці ІІ етапу представлятимуть Дніпропетровщину на всеукраїнському етапі конкурсу. За свої наукові досягнення фіналісти ІІ етапу отримають обласну іменну стипендію Дніпропетровської обласної ради.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ традиційно забезпечує підготовку та проведення захисту науково-дослідницьких робіт із правознавства для учнів наукового відділення «Історії, філософії та суспільствознавства» КПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» ДОР. Робота в Малій академії тривала системно протягом усього 2022 року.

Так, у червні розпочалася підготовка педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл регіону до нового навчального року. Лекторами методичного семінару «Науково-дослідницька діяльність учнів-членів ДВ МАН України філософсько-суспільного профілю: сучасний стан та перспективи» виступили Лариса Наливайко та Євгенія Мінакова.

Доцент кафедри загальноправових дисциплін Олена Орлова протягом року керувала науковим гуртком у секції «Правознавство». Тут школярів готували до участі у конкурсі-захисті, проводили навчальні заняття з правознавства та профорієнтаційну роботу. А для наукових керівників організовано методичний семінар з питань керівництва науковими дослідженнями та підготовкою науково-дослідницьких робіт МАН.

Ректор ДДУВС Андрій Фоменко та проректор Лариса Наливайко завжди відкриті до ініціатив Малої академії наук Дніпропетровської області, що спрямовані на підтримку обдарованої молоді. ДДУВС є одним із провідних вишів регіону, який приймає захист науково-дослідницьких проєктів. Результатом плідної співпраці з колективом КПНЗ «МАНУМ» ДОР стали численні перемоги школярів Дніпропетровської області на всеукраїнських та міжнародних правничих конкурсах.


376