«Фізична культура в університетській освіті: світова практика та сучасні тенденції»

Новини університету

За такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася міжнародна науково-практична конференція за участі міжнародних фахівців. Захід організовано представниками кафедри фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки ННІ права та інноваційної освіти та кафедрою спеціальної фізичної підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції ДДУВС.

Відкрив конференцію та привітав учасників ректор навчального закладу полковник поліції Андрій Фоменко. Він наголосив, що сьогодні як ніколи фізична підготовка є одним із основних предметів бойової підготовки військ та безпосередньо впливає на рівень боєздатності Збройних Сил України та правоохоронних органів.

«У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ значна увага приділяється спортивній складовій у процесі професійної підготовки курсантів та студентів. Українські спортсмени показують високі результати на спортивних аренах, де наш прапор здіймається все частіше», – підкреслив Андрій Євгенович.

Із вітальними словами також виступили проректор ДДУВС Лариса Наливайко, директор ННІ права та інноваційної освіти Вікторія Савіщенко, начальник Дніпропетровського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Євген Буря, начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпропетровської міської ради Олександр Осипов, Заслужений майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, параолімпійська чемпіонка Оксана Ботурчук, член директорів Європейської асоціації традиційних видів спорту та ігор (AEJeST) Казімірж Валич, Президент Міжнародної федерації фітнесу, здоров’я, фізичного виховання та айрон геймс Каубаб Азим, декан факультету освіти та початкової освіти Університету Мармара Мехмет Інан, професор кафедри теорії спорту та фізичної культури Львівського державного університету фізичної культури Мар’ян Пітин, тренер національної збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з інвалідністю Анна Печко.

Загалом дискусія об’єднала понад 130 науковців із різних регіонів України, Польщі, Великобританії, Румунії, Сербії, Боснії і Герцеговини, Греції, Литви, Індії, Узбекистана, Казахстана тощо. Модераторами конференції виступили проректор ДДУВС Лариса Наливайко, директор ННІ права та інноваційної освіти Вікторія Савіщенко та завідувач кафедри фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки ДДУВС Ірина Скрипченко.

У ході пленарного засідання учасники конференції обговорили питання інклюзійної освіти та реабілітації у спорті, психолого-педагогічні проблеми фізичного виховання студентської молоді, системи оздоровлення та впровадження здоров’язберігаючих технологій у освітніх закладах, а також використання спорту для сприяння позитивним змінам серед молоді.

Свої виступи презентували заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки Андрій Боляк, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету фізичного виховання і спорту України Ольга Борисова, дослідник, доктор філософії, старший викладач Університету Східного Лондона, Дослідницького інституту здоров’я, спорту та біологічних наук Джерард Дайвер, директор Інституту спорту та фізичної культури Університету економіки Александр Скалій, віце-директор дослідницького департаменту фізичного виховання та спортивних наук національного коледжу при Університеті Бхаратідасан Прасанна Баладжи, декан факультету фізичного виховання і спорту Галацького університету «Дунареа де Жос» Лауренціу Габріель Талагіра, завідувач кафедри олімпійського і професійного спорту, спортивних ігор та туризму Харківського Національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Жанетта Козіна, доцент кафедри менеджменту фізичної культури Харківської державної академії фізичної культури Наталія Середа.

Результати обговорення стануть потужним кроком до постійної практики обміну студентами та викладачами між ДДУВС та провідними закладами вищої освіти України і закордонних країн, з якими університет вже має угоди про співпрацю.

 

 


443