Про життя та особливості навчання під час війни: інтерв’ю ректора ДДУВС Андрія Фоменка

Новини університету

Про навчальні полігони, специфіку підготовки майбутніх поліцейських та життєдіяльність навчального закладу в умовах воєнного стану. Ректор ДДУВС Андрій Фоменко – у детальному інтерв’ю в ефірі «Діалогу» на YouTube каналі «ВОЙТ».

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ – єдиний фаховий заклад вищої освіти в регіоні. У ньому специфічні умови навчання: освіту одночасно здобувають як курсанти, так і студенти. Андрій Фоменко зазначив, що і пандемія, і війна внесли свої корективи у навчальний процес: велика кількість занять проходить онлайн. Але курсанти – тільки в очній формі.

Ректор наголошує: досвід показав, що для майбутніх поліцейських потрібна потужна практична складова. Тож для курсантів в університеті підготували чимало тематичних тренінгових локацій.

Під час практичних занять там відпрацьовується певна фабула навчального завдання. Чи-то з теми насильства у сім’ї, хабарництва, судових засідань, чи навіть документування військових злочинів. Чимало уваги приділено тактичній медицині: траплялися випадки, коли курсанти ДДУВС надавали домедичну допомогу громадянам просто на вулиці.

«В умовах воєнного стану докорінно змінилася форма навчання. Зараз у поліцейських нові обов’язки. Документування військових злочинів, надання допомоги громадянам під час роботи на деокупованій території, гуманітарна допомога. Тому на наших локаціях, так би мовити, практична реалістика. Це дає можливість психологічно адаптуватися майбутнім поліцейським для подальшої роботи. У нас вісім таких локацій, щороку робимо нову», – розповів Андрій Євгенович.

Із початком війни 640 курсантів були залучені до практичної поліцейської діяльності. Вони допомагали своїм старшим колегам нести повсякденну службу, у тому числі – на блокпостах. Отже, навчання у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ тісно пов’язане з практикою.

Ще більше цікавого про життя та навчання в ДДУВС під час війни дивіться за посиланням.

 

 


544