«Міжнародний форум проблем фізичного виховання та здоров’я молоді у сучасному освітньому середовищі»

Новини університету

За такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся науково-практичний захід за участі міжнародних фахівців.

Форум організовано представниками кафедри фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки ННІ права та інноваційної освіти та кафедрою спеціальної фізичної підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції ДДУВС. Участь у дискусії взяли понад 100 науковців із різних регіонів України, Польщі, Румунії, Казахстану, Литви, Узбекистану, Іраку, Алжиру, Шрі-Ланки, Індії, Великобританії, Туреччини, Боснії і Герцеговини тощо.

Модераторами наукового діалогу виступили проректор ДДУВС Лариса Наливайко, директор ННІ права та інноваційної освіти Вікторія Савіщенко та завідувач кафедри фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки ДДУВС Ірина Скрипченко.

Відкрив захід ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко. Він наголосив, що сьогодні як ніколи фізична підготовка є одним із основних предметів бойової підготовки військ та безпосередньо впливає на рівень боєздатності Збройних Сил України та правоохоронних органів. Очільник закладу підкреслив, що у ДДУВС значна увага приділяється спортивній складовій у процесі професійної підготовки курсантів та студентів.

«На спортивних аренах українські спортсмени показують високі результати, а наш прапор здіймається все частіше. Отже, збереження та зміцнення здоров’я населення загалом і молодого покоління зокрема — цінність, яка має стратегічне значення для сталого розвитку суспільства і належить до актуальних завдань розвитку сучасної України. Вплинути на стан здоров’я населення ми можемо лише через фізичне виховання», – зазначив Андрій Євгенович.

Із вітальними словами виступили проректор ДДУВС Лариса Наливайко; директор ННІ права та інноваційної освіти Вікторія Савіщенко; перший проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Моргунов; депутат Дніпропетровської обласної ради, начальник управління з питань культури, молоді та спорту ДОР Лілія Гиренко; голова лабораторії біомеханіки Школи фізичного виховання та спортивних наук в Університеті Аристотеля в Салоніках Василіос Пануцакопулос (Греція); виконавчий директор Міжнародного фонду спорту, туризму та молоді, керівник магістратури та бакалаврату спортивного менеджменту Грузинського державного педагогічного університету фізичного виховання і спорту Васіл Ліпартеніані (Грузія); директор Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, призер Олімпійских ігор Діна Міфтахутдінова; старший викладач Університету Східного Лондона, Дослідницький інститут здоров’я, спорту та біологічних наук Джерард Дайвер (Великобританія).

Свої виступи презентували: професор Університету Ван Юзюнджу Йила Хасан Касап (Туреччина); Директор Інституту спорту та фізичної культури Університету економіки Александр Скалій (Польща); Президент Міжнародної федерації фітнесу, здоров’я, фізичного виховання та айрон геймс, діючий Президент Всесвітньої федерації силової атлетики Каубаб Азим (Саудівська Аравія); викладач кафедри фізичної реабілітації і здоров`я Національного фармацевтичного університету Сергій Козін (Україна); старший викладач кафедри прикладного спорту та фізичних вправ Школи здоров`я, спорту і біології в Університеті Східного Лондона Джеймс Біл (Великобританія); заступник директора департаменту шкільної та професійної освіти Пудучеррі Арокюарадже Цесар (Індія); доцент кафедри менеджменту фізичної культури і спорту Запорізького політехнічного національного університету Людмила Шуба (Україна); студент Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Ксенія Черноусова (Україна); викладач та науковець кафедри фізичного виховання університету Соран Шимал Х. Хамад Чомані (Ірак).

У ході пленарного засідання учасниками конференції обговорено питання реабілітації спортсменів та військових, питання освіченості населення щодо фізичного здоров’я. Розглянуті психолого-педагогічні проблеми фізичного виховання молоді, системи оздоровлення та впровадження здоров`язберігаючих технологій в освітніх та оздоровчих закладах. Окрему увагу приділено використанню фізичної активності для сприяння позитивним змінам серед молоді та побудови навчальних закладів четвертого покоління у сфері спорту та освіти.

Результати обговорення стануть потужним кроком до постійної практики обміну науковими доробками між ДДУВС і провідними закладами вищої освіти України та закордонних країн із подальшим їх впровадженням у практичну діяльність.

 

 


496