У ДДУВС вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у тематичній лекції до Дня пам’яті жертв політичних репресій. Вони дізналися про події, які переслідували наш народ у минулому сторіччі та про те, як українці протистояли репресивному механізму.

Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. По всій країні проходять заходи, де покладають квіти до монументів тим, хто потрапив під каток репресивної радянської машини.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ долучився до вшанування пам’яті наших співвітчизників. Напередодні там пройшла відкрита лекція на тему «Листаємо історію країни». Її організувала доцент кафедри теорії та історії держави і права підполковник поліції Юлія Завгородня.

Зі вступним словом до курсантів звернувся декан факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності полковник поліції Олексій Камишанський. Подіями, які зачепили кожну українську родину, поділився професор кафедри українознавства та іноземних мов Анатолій Поповський та член ветеранської організації ДДУВС Михайло Рябцев.

«Курсанти прослухали про видатних особистостей України, що були репресовані. Поговорили про те, що голодомор 1932-33 років був штучним голодом, по суті – організованою репресивною акцією, справжнім геноцидом нашого народу. І про це завжди потрібно пам’ятати, аби наступні покоління не допустили навіть схожого», – зазначила Юлія Завгородня.

Також курсанти прослухали зворушливий вірш, присвячений сьогоденним подіям. Його презентувала старший науковий співробітник навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності ФПФППД ДДУВС майор поліції Ірина Дрок.

«Такі заходи є вкрай важливими для нас, як для молоді. Лекція виявилася дуже цікавою, ми почули та побачили багато корисної історичної інформації. Тож наше покоління завжди повинне пам’ятати, що довелося пережити нашому народу», – поділився курсант другого курсу ДДУВС Олег Дьяков.

 

 


412