Науковці ДДУВС долучилися до Міжнародного симпозіуму

Новини університету

Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у Міжнародному симпозіумі «Можливі зміни економіко-соціальних реалій світу». Захід організовано Бухарестським університетом «ARTIFEX».

Наукову зустріч відкрив ректор Бухарестського університету «ARTIFEX», професор Олександр Маноле.

Із вітальним словом виступила проректор ДДУВС Лариса Наливайко. Вона відзначила, що глобалізаційні зміни та виклики геополітичного характеру значно впливають на рівень національної та світової економіки. Вони визначають головні тенденції розвитку світової економіки та політики, а також призводять до кардинальних змін у міжнародному безпековому середовищі, яке стає дедалі більш динамічним і суперечливим.

«Проведення сьогоднішнього заходу стане поштовхом для обговорення основних шляхів розвитку та захисту економіки як на національному, так і на міжнародному рівні, а також створення більш гнучких систем безпекової взаємодії, здатних швидко й ефективно реагувати на нові виклики», – підкреслила Лариса Романівна.

У ході симпозіуму учасники розглянули питання трансформації відносин між економічними суб’єктами та соціальними групами населення, питання підтримки економічної рівноваги, впливу на якісне перетворення економіки, стимулювання розвитку економіки тощо.

Слід відзначити, що протягом останніх п’яти років колектив ДДУВС проводить плідну співпрацю із науковцями Бухарестського університету «ARTIFEX» у проведенні міжнародних науково-практичних конференцій та семінарів, написанні наукових фахових статей у журналах «PHILOSOPHY, ECONOMICS AND LAW REVIEW», «Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ» та ін.

Перспективними напрямами подальшої співпраці двох потужних вищих навчальних закладів України та Румунії є проведення спільних науково-практичних заходів, наукових конкурсів, курсів підвищення кваліфікації, тренінгів для науково-педагогічних працівників, студентів. А також – підготовка наукових праць із подальшим їх представленням на міжнародному рівні, спільна участь у складі консорціумів грантових проєктів тощо.

 

 


270