Поради від старших: курсанти ДДУВС зустрілися з випускниками вишу

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч курсантів 1 курсу із випускниками факультету превентивної діяльності.

Поділитися власним досвідом та надати здобувачам безцінні поради на майбутнє завітали дільничні офіцери поліції Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанти поліції Іван Дроздов та Владислав Чорний.

У ході спілкування правоохоронці говорили про специфіку роботи у практичних підрозділах Національної поліції України, а також окремо наголосили на тих вміннях і навичках, яким курсанти мають приділити особливу увагу під час навчання. Це, зокрема, дотримання заходів безпеки під час поводження зі зброєю, порядок та правові підстави затримання підозрюваної особи, правила перевірки документів поліцією тощо. Курсанти, у свою чергу, активно долучалися до діалогу – розпитали поліцейських про особливості несення служби в умовах воєнного стану.

Один із ключових аспектів підготовки у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ – це постійне залучення до навчального процесу практичних працівників. Організатори заходу зазначають: поліцейський – це не лише професія, а ще й особливий устрій життя. Тож подібні зустрічі дають найкраще уявлення про кар’єру та рівень відповідальності, які сьогодні обрали для себе майбутні правоохоронці.

Вже за кілька тижнів курсанти складатимуть присягу на вірність українському народові. А знання, набуті під час подальшого навчання в університеті, допоможуть з гідністю виконувати найперші завдання працівника поліції: поважати та охороняти права і свободи людини, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати службові обов’язки.

 

 


260