З першокурсниками ДДУВС поговорили про академічну доброчесність

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася лекція на тему: «Академічна доброчесність як фундаментальна цінність освітнього процесу». Захід провела завідувачка відділення забезпечення якості освітньої діяльності Лілія Бобрішова у межах діяльності Школи академічної доброчесності ДДУВС.

Серед слухачів – здобувачі першого курсу, які щойно приєдналися до навчального закладу. У рамках зустрічі поговорили про особливості освітнього процесу в умовах воєнного стану, а також про ключові відмінності від шкільної системи освіти. Зокрема, лекторка пояснила, яким чином має бути побудоване лекційне заняття, у чому його відмінність від практичного або семінарського. Розповіла, яку інформацію повинен надати науково-педагогічний працівник перед семінаром або під час лекції.

«Окремо наголосила на розумінні поняття академічної доброчесності. Разом із здобувачами розібрали основні прояви її порушення під час освітнього процесу: плагіат, фабрикацію та фальсифікацію, присвоєння авторства тощо. Студенти та курсанти повині розуміти, які наслідки очікують на них у разі нехтування нормами», – відзначила Лілія Бобрішова.

 

 


360