Представники ДДУВС взяли участь у круглому столі на тему доброчесності

Новини університету

На базі Одеського державного університету внутрішніх справ пройшов круглий стіл «Особливості виховання доброчесності у секторі безпеки та оборони під час воєнного стану в Україні». До заходу долучилися проректор ДДУВС Лариса НАЛИВАЙКО та уповноважений з антикорупційної діяльності Руслан ЛУПИР.

Відкрили захід та привітали учасників заходу ректор ОДУВС Дмитро Швець, заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий та голова Представництва НАТО в Україні Карен Мактір.

Захід пройшов в онлайн-режимі. На ньому розглянуто питання подальших шляхів ефективного використання можливостей Програми НАТО з виховання доброчесності у секторі безпеки та оборони в Україні, міжнародного та вітчизняного досвіду. Також відбулися презентації проєкту Кодексу доброчесної поведінки працівників установ МВС України й тренінгового центру «Виховання доброчесності» на базі Донецького державного університету внутрішніх справ.

До заходу долучились близько 250 осіб від Національної поліції, НАЗК, МВС України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії України, закладів та установ, що належать до сфери управління МВС, а також – науковці та практики закладів вищої освіти правоохоронної сфери.

Серед доповідачів були Європейські партнери: керівниця Програми НАТО-Україна з виховання доброчесності (BI) Надя Міланова, старший радник з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Джозеф Джулай, старший радник з питань реформування сектору безпеки Женевського центру урядування в секторі безпеки (DCAF) Ясутіс Гражвідас, спеціальний радник відділу з питань доброчесності та належного врядування Центру з питань доброчесності в секторі оборони при Міністерстві оборони Норвегії (CIDS) Еллен Рьомінг.

У підсумку ректор ОДУВС Дмитро Швець та начальник управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук висловили надію на подальшу співпрацю з Європейськими партнерами та стейкхолдерами, науковцями й практиками закладів вищої освіти системи МВС щодо подальших шляхів з виховання доброчесності у сфері безпеки та оборони України.

 

 


236