Курсанти ДДУВС вшанували пам’ять жертв фашизму

Новини університету

Кожної другої неділі вересня в Україні відзначають Міжнародний день пам’яті жертв фашизму. З нагоди пам’ятної дати у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочався цикл тематичних заходів.

Так, для здобувачів 1 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, а також факультетів кримінальної поліції та превентивної діяльності організовано «Годину пам’яті жертв фашизму». Курсанти розглянули історію виникнення пам’ятного дня, ознайомилися зі статистикою злочинних дій, вчинених фашистським режимом. Для України Друга світова війна мала катастрофічні наслідки – одна лише трагедія у Бабиному яру забрала близько 33 тисячі життів. Загалом же, прямі втрати населення історики оцінюють у понад 8 мільйонів.

У рамках заходу курсанти переглянули документальний фільм «Звичайний фашизм». Він докладно висвітлює процес зародження ідеології фашизму, його розповсюдження країнами Європи, а також окремо зупиняється на злочинах нацистської Німеччини у часи Другої світової. Стрічка містить унікальні кадри з архіву міністерства пропаганди Німеччини, а також особистого фотоархіву Гітлера.

«Українці разом з усім світом традиційно вшановують пам’ять жертв фашизму. Враховуючи воєнно-політичну ситуацію, коли Україна зазнає військового вторгнення і гинуть наші солдати, цивільні люди, діти, утвердження у суспільній свідомості ідеалів миру стає як ніколи актуальним», – зазначила заступниця директора ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Ельвіра Сидорова.

 

 


340