Про кібергігієну – від досвідчених практиків

Новини університету

Знання основ кібербезпеки та захисту персональних даних – це ключові навички для правоохоронця у вік інформаційних технологій. Аби мати бездоганну цифрову грамотність та чітко розумітися на відповідному законодавстві, для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ систематично проводять зустрічі із практикуючими спеціалістами.

Так, здобувачі 1 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, факультетів кримінальної поліції та превентивної діяльності поспілкувалися із начальником 7-го відділу Управління протидії кіберзлочинності в Дніпропетровській області ДКП НПУ капітаном поліції Дмитром Данченком. Тема заняття – «Кібергігієна як основа кібербезпеки та державної інформаційної безпеки».

У ході лекції спікер окреслив найпоширеніші види кіберзлочинів, надав поради, як убезпечити персональні дані в інформаційному просторі. Окремо зупинився на проблемі розповсюдження фейків, засобах протидії інформаційним кампаніям російської федерації. Детально ознайомив курсантів із роботою управління та новітніми підходами щодо розкриття кіберзлочинів.

«Сучасні підходи щодо підготовки правоохоронців нової формації вимагають тісної взаємодії з практичними підрозділами Національної поліції. Практики на постійній основі залучаються до навчальних занять зі здобувачами вищої освіти, а також у позанавчальний час. Це дає змогу курсантам набратися досвіду у діючих поліцейських», – наголосила заступниця директора ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Ельвіра Сидорова.

 

 


193