Курсанти ДДУВС розширюють професійні вміння на тематичних факультативах

Новини університету

Здобувачі 3 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС долучилися до серії тематичних факультативів. Такі заняття є невід’ємною складовою навчального процесу, яка дозволяє здобути додаткові навички та закріпити вже отримані – без прив’язки до оцінок.

Так, днями майбутні слідчі відвідали факультатив з криміналістики – його провів викладач кафедри криміналістики підполковник поліції Віктор Плетенцев. У рамках лекції поговорив з курсантами про роль криміналістики у професійній діяльності, роз’яснив поняття криміналістичної фотографії та відеозапису. Надав поради, із яких джерел можна детальніше дізнатися про криміналістичні методи. Заняття відбулось у форматі діалогу, тож майбутні правоохоронці змогли отримати вичерпні відповіді на усі поставлені запитання.

«Тренінг пройшов цікаво та легко, адже лектор зміг замотивувати нас вивчати криміналістичну науку, наголосив на важливості цієї дисципліни у подальшій професійній діяльності. Такі заняття допомагають курсантам поповнити багаж своїх знань: не лише під час навчальних занять, а і в позаучбовий час. А ще – поспілкуватися з викладачем навіть на ті теми, які не закріплені в планах навчального процесу», – розповідає курсантка Лілія Голобородько.

Завітали майбутні поліцейські і на факультативне заняття з теми «Основи роботи з IBMi2 Analyst Notebook в діяльності підрозділів ДСР НПУ». Його організувала кафедра кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС.

Під час заняття курсанти ознайомилися з можливостями роботи на програмному забезпеченні, яке надає актуальні та дієві аналітичні засоби для виявлення та запобігання злочинній, шахрайській чи терористичній діяльності. Здобувачі спробували розкрити одну з таких схем за запропонованою фабулою за фактами вчинення воєнних злочинів.

 

 


211