Робота в екстремальних умовах: психологиня ДДУВС поділилася унікальним досвідом з польськими колегами

Новини університету

Фахівець відділення психологічного забезпечення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ганна Мглинець взяла участь у профільних семінарах у Польщі, де поділилася досвідом із вітчизняними і зарубіжними колегами.

Семінари відбулись у місті Єленя Гура (Польща). Для виступу на Ганна Мглинець підготувала змістовну доповідь з унікальним досвідом психологів ДДУВС, який вони отримали із початку повномасштабного вторгнення: робота психологів у бомбосховищі, спілкування з військовополоненими, лікарями та внутрішньо переміщеними особами.

«Спочатку потрібно створити людині безпечне середовище. Тільки після цього можна надавати першу психологічну допомогу. Наприклад – вправи на дихання, стабілізація психоемоційного стану, інші підтримуючі заходи. Після цього, якщо людині потрібна інша допомога – можна координувати людей до профільних фахівців», – розповіла Ганна Мглинець.

Серію семінарів для поліцейських психологів та фахівців із закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання організувала Консультативна місія Європейського Союзу. Учасники обмінювались досвідом із практичних напрямків діяльності.

 

 


257