Представники КМЄС провели тренінг для курсантів ДДУВС

Новини університету

Фахівці Консультативної місії Європейського Союзу розповіли здобувачам вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ про використання методів OSINT у пошуку вогнепальної зброї.

Участь у тренінгу взяли курсанти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Курсантам розповідали про європейське законодавство у сфері обігу стрілецької зброї.

Ключовою темою тренінгу стало використання технологій пошуку за відкритими джерелами (OSINT) у збройній сфері. Розвідка на основі відкритих джерел (англ. Open source intelligence, OSINT) – концепція, методологія і технологія добування й використання військової, політичної, економічної та іншої інформації з відкритих джерел, без порушення законів. За словами представників КМЄС, незаконний обіг зброї внаслідок російської агресії може зростати, і саме поліцейські будуть працювати із попередженням незаконного обігу зброї.

На тренінгу були розглянуто тематичні практичні кейси, здобувачів навчали простим та дієвим методам виявлення зброї у людей, які потенційно можуть нею володіти.

«У пошуку зброї на основі відкритих джерел (OSINT) ми використовуємо, наприклад, сайти, пов’язані з особами, що можуть цікавитися вогнепальною зброєю, їх профілі у соцмережах. Також не оминаємо і даркнет», – зазначив старший радник з питань розвідки відкритих джерел Бруно Мануель Аморім Дос Сантос.

Із представниками Консультативної місії Європейського Союзу особисто зустрівся ректор ДДУВС Олександр Моргунов, аби висловити вдячність за підтримку у підготовці кваліфікованих фахівців.

Організатори акцентують увагу на тому, що курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ продемонстрували ґрунтовні знання. За їх словами, підготовку учасників тренінгу можна порівняти зі знаннями практикуючих португальських поліцейських.

 

 


499