У ДДУВС відзначили День демократії

Новини університету

Щороку 15 вересня українці разом з усім світом відзначають Міжнародний день демократії. З цієї нагоди студенти 1 курсу ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС відвідали тематичну лекцію: її організувала кафедра міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін.

Заняття для здобувачів провів професор кафедри Артур Маргулов. У ході дискусії розглянули історію становлення української демократії, а також виділили низку факторів, які сформували сучасну українську ментальність. Викладач наголосив: розуміння поняття та сутності демократичних традицій є особливо важливим у контексті сьогодення, коли Україна протистоїть імперіалістичним посяганням російської федерації.

«Демократія нерозривно пов’язана з правами людини, передовою роллю громадян у процесі ухвалення рішень в державі. Короткий екскурс в історію продемонстрував етапи становлення демократичних принципів існування українського повсякдення, а здобувачі із захопленням відкрили для себе демократію в її сучасному контексті», – відзначив Артур Маргулов.

Лозунг цьогорічного Дня демократії – «Розширення можливостей для наступного покоління». Адже молодь – саме та частина суспільства, що розвиватиме демократичні традиції майбутнього.

 

 


260