Запорізька «Академія поліції» провела правовий квест

Новини ЗЦППП «АКАДЕМІЯ ПОЛІЦІЇ», Новини університету

Основи права – в ігровій формі: слухачі та працівники Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» ДДУВС влаштували фестиваль-квест «Моє правове дерево». Захід відбувся для десятикласників міста на базі Запорізького академічного ліцею №23.

Кожен з 7 етапів квесту мав свою локацію та тематичні завдання. Спершу школярів перевіряли на знання Конституції, потім – базових прав та юридичних термінів, які вони відгадували в анаграмах. Одну з «гілок» присвятили домедичній та тактичній підготовці – вона отримала назву «Збережи своє життя». Під пильним наглядом поліцейських учні вчилися збирати аптечку, користуватися турнікетами для зупинки кровотечі.

Далі за програмою була локація «Пес Патрон», присвячена правильному поводженню з вибухонебезпечними предметами. Урізноманітнили захід казковою вікториною, де відомі дитячі твори перевіряли на наявність різних складів злочину. Фінальне завдання об’єднало усі команди разом: лише за описом учні відгадували предмети, що знаходились у чорній скрині.

Оцінки команд підрахувало поважне журі, яке очолив директор ЗАЛ №23 Володимир Майоров. За результатами вікторини усі учасники отримали грамоти та пам’ятні подарунки.

«Аби вміти відстоювати свої законні права, їх насамперед потрібно знати. Базові права громадянина прописані у Конституції України, тож кожному бажано ще раз її перечитати. Ви – та рушійна сила, яка в змозі здійснити перетворення на краще та збудувати нове майбутнє. Разом до Перемоги!» – зазначив Володимир Майоров.

Організатори квесту впевнені, що профорієнтаційні заходи такого типу сприяють становленню особистості школярів, підготовці їх до свідомого вибору професії та визначення свого місця в суспільстві.

 

 


322