У ДДУВС відточували прийоми самозахисту під керівництвом практиків

Новини університету

Навчальний процес у ДДУВС – це всебічна підготовка майбутніх спеціалістів, здатних ефективно вирішувати службові завдання у реальних умовах. Аби навчити фізично протидіяти правопорушнику під час раптових нападів, для здобувачів ННІ права та інноваційної освіти провели бінарне заняття за участі практичного працівника.

Поділитися досвідом та відпрацювати основні прийоми завітав інструктор з армійського рукопашного бою ЗСУ Сергій Мясніков. Практикум відбувся у рамках дисципліни «Тактико-спеціальна підготовка» за ініціативи кафедри фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки ДДУВС. Його тема – «Застосування превентивних заходів фахівцями у сфері безпеки підприємництва».

Під час заняття викладач Віктор Рожеченко та інструктор Сергій Мясніков показали тактичні дії правоохоронців при нападі озброєного злочинця – зокрема, ножем чи палицею. Розглянули ситуації раптового нападу в обмеженому просторі, розібрали, як убезпечити себе при подібному сценарії. Викладачі акцентували увагу на техніці виконання больових прийомів при самозахисті, які здобувачі опанували під час заняття.

Організатори наголошують: ризик зіткнутися з небезпекою для життя чи здоров’я поліцейського – досить високий як у службовий, так і у вільний час. Тож володіння тактикою затримання та основними прийомами рукопашного бою суттєво допоможе майбутнім правоохоронцям у непередбачуваних ситуаціях.

 

 


240