Волонтерський фронт: як студенти ДДУВС наближають перемогу

Новини університету

Із початком повномасштабного вторгнення студентсько-курсантська родина Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ стала надійним оплотом волонтерського руху. Серед активістів – і студентка 4 курсу ННІ права та інноваційної освіти Маргарита Гладиш.

Вже більше року дівчина волонтерить на базі молодіжного центру «Смарт», що у смт. Слобожанське – тут надає допомогу внутрішньо переміщеним особам та людям з інвалідністю. Організація тісно співпрацює з міжнародними партнерами, а також храмом Святого Спиридона Тримифунтського у Дніпрі.

«На волонтерському посту знаходжусь по 4-5 годин. Раз на два тижні видаємо продуктові набори: зазвичай, у них входять крупи, макарони, консерви та олія. Такий пакуночок отримує кожен кандидат на допомогу», – розповідає дівчина.

Окрім цього, Маргарита активно допомогає ЗСУ. Зокрема, у холодний період року сконцентрувалася на виготовленні окопних свічок, які є універсальним і довготривалим джерелом тепла у польових умовах. З минулої осені та до весни такі свічки від студентки отримали вже 8 бойових підрозділів. Це, насамперед, 92 окрема механізована бригада імені кошового отамана Івана Сірка, 58 окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського, 93 окрема механізована бригадна «Холодний Яр», 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, 54 окрема механізована бригада імені гетьмана Івана Мазепи, 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка, 23 окрема механізована бригада та 60 окрема піхотна Інгулецька бригада. Зупинятися на досягнутому дівчина не збирається, адже попереду – нова зима і нові виклики на фронті.

За активну громадянську позицію та розвиток духовності в регіоні Маргарита Гладиш була відзначена ювілейною медаллю з нагоди 25-річчя Дніпропетровської єпархії Православної Церкви України. Впевнені: з такими свідомими та невтомними здобувачами – перемога вже близько!

 

 


204