Курсанти ДДУВС навчались основам мінної безпеки та ліквідації пожеж

Новини університету

Для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ спільно з ГУ ДСНС у Дніпропетровській області були організовані та проведені навчання щодо ліквідації пожеж та з мінної безпеки.

Представники служби порятунку розповіли курсантам про особливості роботи рятувальників та поділились знаннями з протидії ризикам поводження з вибухонебезпечними предметами. На спеціальних макетах були представлені зразки вибухових пристроїв, про які детально розповіли курсантам.

Друга частина тренінгу стосувалась безпосередньої роботи рятувальників. Курсантам показали, чим укомплектований спеціалізований пожежний автомобіль, а також продемонстрували, як вогнеборці ліквідують займання. Крім того, рятувальники нагадали, як користуватись вогнегасником.

«В умовах сьогодення такі знання вкрай важливі та необхідні. У нас налагоджена співпраця з рятувальниками і подібні навчання будуть проводитись у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ на постійній основі», – зазначає керівництво закладу вищої освіти.

Для участі у тренінгу були відібрані представники з кожного курсу факультетів університету. Організатори впевнені: курсанти повинні знати техніку безпеки та вміти діяти не вагаючись, аби за потреби врятувати та захистити громадян нашої держави.

Протягом навчань присутні ставили рятувальникам запитання та отримували вичерпні відповіді.

 

 


220