Буденність – крізь призму мистецтва

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – часті гості культурних осередків міста. Цього разу здобувачі споглядали роботи воєнного часу, що концентруються на звичних та буденних речах.

Так, курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали виставку «Зупинка» – проєкт київських художниць Анни Ходькової та Христини Ярош. Роботи представлені у стінах дніпровської галереї «Артсвіт» та виконані у техніці офорту.

«Центральним образом усіх картин є зупинка громадського транспорту. За задумом авторів, вона є образом стабільності, що допомогає зорінтуватися у шаленому потоці буденного життя. Це ніби зрозуміла точка у будь-якому місці, навіть незнайомому», – ділиться враженнями курсант 3 курсу Артем Капустян.

Малюнки зосереджені на відсутності руху, завмиранні життя перед непереборними обставинами. Курсанти підкреслюють – цей стан сьогодні знайомий та зрозумілий кожному.

У культурній програмі майбутніх правоохоронців – і візит до кав’ярні «Душевна Specialty», де триває виставка дніпровської художниці Олександри Малишко. Серія картин отримала назву «Life without melancholy».

Здобувачів вразило, що попри тривожний та неспокійний період, у який творила художниця, її малюнки вийшли яскравими та барвистими. Деякі з них авторка писала під час блекаутів, із використанням настільного ліхтаря. Це додало курсантам натхненної віри у перемогу, тож разом з іншими відвідувачами вони зробили внесок для допомоги нашим військовослужбовцям – придбали на згадку маленький патріотичний сувенір.

 

 


193