Курсанти ДДУВС відвідали серію патріотичних виставок

Новини університету

Вихідні для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – додаткова можливість для культурного та особистісного розвитку. Днями здобувачі ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції завітали до Дніпровського будинку мистецтв: тут представлені виставки патріотичної спрямованості.

Спершу майбутні правоохоронці оцінили експозицію «Побратими». Її автор, дніпрянин Олександр Костенко, до війни працював художником-ілюстратором. З перших днів повномасштабного вторгнення приєднався до ТРО, а останні півроку перебуває на реабілітації після важкого поранення. Його роботи – серія портретів бойових товаришів, із якими Олександр пліч-о-пліч воював «на нулі».

«Зображені люди є побратимами самого автора, з якими він пройшов довгий шлях від добровольця в ТРО до воїна ЗСУ. Кожна картина є унікальною, оскільки на ній – не просто воїни, а справжні герої України. В очах усіх солдатів можна побачити жагу до життя та свободи. Деякі ж портрети доповнені соняхами – ці люди загинули, захищаючи нашу країну», – розповідає курсантка 3-го курсу Анастасія Єрмакова.

Долучилися здобувачі і до нещодавно відкритої фотовиставки «Живи, Україно», яка присвячена Дню Незалежності. Тут – з три десятки світлин різних авторів: професійних фотографів, журналістів, військовослужбовців і навіть фотоаматорів.

Курсанти відзначають: хоч знімки відзняті у зовсім різних куточках країни, усі вони фіксують те, що переживає кожен українець у час великих випробувань повномасштабної російської агресії. Тож світлини дарують відчуття єднання, сприяють піднесенню патріотичного духу та викликають захоплення міцністю й незламністю українського народу.

 

 


188