Культурний тиждень: здобувачі ДДУВС відвідали музей та прем’єру театральної вистави

Новини університету

Здобувачі вищої освіти ННІ права та інноваційної освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ ознайомились з експозицією музею сучасної війни та подивились виставу «Полон» за мотивами книг добровольця.

Дніпропетровщина стала східним форпостом України у 2014 році, коли на Донбасі розпочались бойові дії. Саме тому у Дніпрі в 2016 році було створено перший музей сучасної війни, відомий як музей АТО.

Здобувачі Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ кажуть, що емоційне наповнення після перегляду експозиції невимовне, а в кожному експонаті – доля захисників та їх близьких.

Наступним заходом культурного тижня став Дніпровський будинок мистецтв та прем’єра вистави «Полон», яка побудована на реальних подіях, описаних в автобіографічній книзі «Фуга 119. В тональності полону». Автор доробку – доброволець батальйону «Донбас» Ігор Михайлишин, який до початку антитерористичної операції на Донбасі був одним із піаністів Майдану, а у серпні 2014 року під час виходу з Іловайська, потрапив у полон.

Ігор Михайлишин провів у неволі 119 днів: найбільше протягом полону митець побоювався за руки, оскільки бойовики могли дізнатися про його здібності та фізично зашкодити.

Студенти задоволені насиченою культурною програмою та переконані: такі заходи з акцентом у сучасну історію навчають любові до України.

 

 


221