Курсанти ДДУВС здали кров у День донора

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у черговий раз приєдналися до Дня донора. Здати кров для поранених військовослужбовців завітали близько 50 здобувачів вищої освіти на чолі із ректором Олександром Моргуновим.

Акція відбулася на базі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Такі заходи тут влаштовують не вперше: доєднатися та внести свій вклад у перемогу лікарі запрошують усіх бажаючих. Серед постійних учасників донації – курсанти ДДУВС.

До процедури майбутні правоохоронці готуються заздалегідь. Витримують дієту, дотримуються лікарських настанов. У сам день донації – проходять обов’язковий медичний огляд і до здачі допускаються лише за відсутності протипоказань.

«Здати кров – це важливо і шляхетно. Але, перш за все, вважаю донорство своїм громадянським обов’язком, адже необхідно допомагати військовим, які виборюють нашу свободу», – зазначає курсант Богдан Кожушко.

У кожного з учасників взяли близько 400 мл крові – вона рятуватиме життя поранених захисників. Разом із курсантами донацію здійснив також ректор навчального закладу полковник поліції Олександр Моргунов.

«Здати кров – це найменше, що можуть зробити ті, хто сьогодні навчається і працює завдяки захисникам. Кров має воювати та рятувати, тому ми охоче долучилися до Дня донора», – підкреслив очільник ДДУВС.

 

 


265