У ДДУВС відбулися загальні збори здобувачів вищої освіти

Новини університету

У зв’язку із закінченням терміну повноважень Студентсько-курсантської ради на 2022-2023 рік у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшли загальні збори здобувачів вищої освіти.

Збори є вищим органом студентсько-курсантського самоврядування. До заходу приєдналися делегати від усіх інститутів та факультетів ДДУВС, а також аспіранти – загалом 96 осіб.

Про результати діяльності СКР за останній рік відзвітував голова ради, студент 4 курсу ДДУВС Микита Федорчак. Він окреслив ключові здобутки та досягнення, презентував результати фінансово-господарської діяльності. Окремо відзначив важливість відкритого діалогу з керівництвом та регулярність таких зустрічей, що свідчить про двосторонню зацікавленість у модернізації студентсько-курсантського життя. Звіт голови СКР було затверджено одноголосно.

Щодо роботи контрольно-ревізійного органу звітувала студентка 2 курсу ННІ права та інноваційної освіти Інесса Рудь. Так, за результатами перевірки усі кошти, виділені на витрати СКР на 2023 рік, було витрачено цілеспрямовано, зауважень з боку контрольно-ревізійної комісії немає.

У ході зборів учасниками обрано новий склад центральної виборчої, лічильної та контрольно-ревізійної комісій, а також затверджено порядок проведення позачергових виборів до органів студентсько-курсантського самоврядування. Так, висування та реєстрація кандидатів триватимуть з 22 вересня по 17 жовтня, 19 жовтня відбудуться дебати. Власне голосування заплановано на 25-27 жовтня у змішаній формі, а результати виборів оприлюднять вже 31-го.

Кандидатами на заміщення вакантних посад можуть стати усі здобувачі вищої освіти університету. Вибори до СКР є вільними та відбуваються на основі гарантованого Конституцією України загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування.

 

 


284