Попередити онлайн-злочинність: курсанти ДДУВС зустрілися з практиками

Новини університету

Лекцію на тему «Попередження онлайн-злочинності» відвідали курсанти 2 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС. Про правила безпеки у мережі Інтернет здобувачам розповів практичний працівник – начальник 7-го відділу Управління протидії кіберзлочинності в Дніпропетровській області ДКП НПУ капітан поліції Дмитро Данченко.

У ході зустрічі поліцейський докладно роз’яснив поняття кіберзлочинності, розповів про нормативне регулювання цієї сфери в Україні. Спікер відзначив, що об’єктом кіберзлочинів можуть стати персональні дані, банківські рахунки, паролі та інша особиста інформація не лише фізичних осіб, а й бізнесу та державного сектору. Дмитро Данченко надав практичні рекомендації, як убезпечити себе від шахрайства в Інтернеті, а також як виявити та попередити небезпеку для громадян з боку соціальних мереж.

Із курсантами поспілкувався і випускник ДДУВС – слідчий слідчого відділу Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції Ілля Гречишкін. Він поділився практичними ситуаціями з власного досвіду.

«Зустріч із практиками сприяла усвідомленню курсантами специфіки роботи практичних підрозділів, а ще – дала чудовий мотиваційний поштовх поглиблювати знання, розвивати фахові навички, наполегливо працювати та впевнено прямувати до омріяної професії», – зазначила заступниця директора ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Ельвіра Сидорова.

 

 


258