Знання, що рятують життя: військова медикиня навчала курсантів тактичній медицині

Новини університету

На бінарному занятті курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції вивчали основи тактичної медицини. Цього разу знаннями з ними ділилася практик – санітарний інструктор медичного пункту військової частини. Темою заняття були поранення грудної клітини.

Особливо актуальним є набуття курсантами практичних навичок надання невідкладної допомоги як заходу збільшення виживання в бойовій та небойовій обстановці. Тому доцентом кафедри тактико-спеціальної підготовки та залученим практиком – санітарним інструктором медичного пункту військової частини Оленою Никифоровою для курсантів групи СР-232 проведено бінарне заняття.

На занятті розглядали алгоритм дій у разі поранення грудної клітини. Зокрема, розібрали поняття пневмотораксу, визначили заходи та способи стабілізації дихання у разі наявності сторонніх предметів чи проникаючих ран у грудній клітині тощо.

Відпрацювали також прийоми надання допомоги пораненому в грудну клітину з використанням оклюзійної наліпки при відкритому пневмотораксі та декомпресійної голки при напруженому пневмотораксі.

Крім цього під час заняття на макетах показали прийом усунення зайвого тиску з грудної клітини та відпрацювали заходи стабілізації пораненого з пневмотораксом.

«Такі заняття є дуже важливими для поліцейських, адже вони першими потрапляють на місце подій в міських умовах. До того ж доволі часто правоохоронцям доводиться нести службу на деокупованих територіях. Отже, саме від вправності поліцейських, від рівня їх підготовки, залежить вчасність надання пораненим домедичної допомоги, а значить – збереження їх життя», – пояснила санітарний інструктор медичного пункту військової частини Олена Никифорова.

 

 


291