Перспективи Автошколи у ДДУВС: нове партнерство та Меморандум про співробітництво

Новини університету

Дніпропетровське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство та університет уклали Меморандум про співробітництво та організацію взаємодії.

Сторони впевнені: досвід науковців та практиків сприятиме реабілітації бійців, що отримали травми під час російського вторгнення, а також всебічній соціалізації осіб з інвалідністю.

Дніпропетровське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство представляв директор закладу Олексій Штанько.

Сторони обговорили варіанти співпраці, які можуть бути реалізовані відповідно до Меморандуму. Це навчання в автошколі для людей з інвалідністю при ДДУВС, отримання другої вищої освіти, працевлаштування в навчальному закладі та проведення спільних спортивних заходів.

«Наше підприємство – єдиний державний заклад у своїй сфері, що має стаціонар, та одне з провідних підприємств у своїй галузі. Паралельно з фізичними травмами, багато хто з поранених бійців має, на жаль, й психологічні травми. Тому співпраця з університетом – це відповідь на виклик сучасності та можливість нашим захисникам відчути себе потрібними й корисними суспільству, це гарантовано пришвидшить їх реабілітацію», – наголосив директор Дніпропетровського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Олексій Штанько.

Ректор ДДУВС Олександр Моргунов зазначив, що допомога протезному підприємству – це не тільки своєрідна волонтерська робота для представників закладу вищої освіти, це громадянський обов’язок. Ректор підкреслив важливість роботи протезного підприємства, адже протезування –це у прямому сенсі другий шанс на якісне життя. Тому, наголосив Олександр Моргунов, університет готовий долучитися та підтримувати військовослужбовців, які сьогодні, стоячи на захисті держави, отримали травми того чи іншого ступеня важкості.

Попередньо представники Автошколи вже презентували комфортні авто з ручним керуванням на території Дніпропетровського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Тоді для всіх учасників зустрічі ручне керування стало відкриттям: з’явилося усвідомлення, що переобладнання автівки надасть можливість знову сидіти з кермом та пересуватися містом без додаткових логістичних перешкод.

Автошкола для осіб з інвалідністю вже з березня 2023 року активно працює у ДДУВС, навчає та вже має випускників, що отримали водійське посвідчення категорії В. Наступним кроком на шляху до активної взаємодії з цільовими групами є отримання Автошколою акредитації на навчання водіїв автомобілів повною масою 3,5-7,5 тон (категорія С1).

Для випускників Автошколи у ДДУВС це нагальна можливість подальшого гарантованого працевлаштування та розширення соціальних можливостей.

 

 


257