Служити й захищати: курсанти ДДУВС склали Присягу працівника поліції

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди складання першокурсниками Присяги Національної поліції України. Жетони поліцейських отримали понад 350 курсантів.

Курсантів вітали очільники міста та області, керівники силових структур та представники громадськості.

До здобувачів вищої освіти з вітальним словом звернувся ректор ДДУВС Олександр Моргунов: «Це мужній вчинок під час війни – дати клятву Українському народові на вірність, служіння й захист держави. Присяга складається один раз і на все життя. І сьогодні той день, який стане вашим особистим приводом для гордості назавжди. Я вітаю вас із важливим кроком, першою сходинкою у майбутній кар’єрі».

Після виконання Державного Гімну України присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять військових, правоохоронців і добровольців, які загинули, захищаючи свободу, територіальну цілісність та незалежність нашої держави, а група курсантів поклала квіти до монумента загиблим правоохоронцям.

Із хвилюванням та гордістю курсанти промовили слова Присяги, а гостями заходу на однострої кожного з курсантів було розміщено нові жетони.

Молодих поліцейських вітав перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації-начальника обласної військової адміністрації Володимир Орлов. Він наголосив, що обов’язок правоохоронців – захищати та обороняти спокій громадян і побажав успіхів у службі.

Максим Ахрамєєв, начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, у промові зазначив, що поліцейський – це не робота, це служіння, що вимагає самовідданості, працьовитості, стійкості, вимагає очищувати суспільство від злочинності.

Заступник Голови обласної ради по виконавчому апарату, Андрій Соколов, також звернувся до курсантів з вітальним словом: «Переконаний, ви станете взірцем офіцерської честі та відповідальності. На своєму життєвому шляху не зраджуйте правді, честі та гідності. Навчайтесь і захищайте!»

Після Присяги курсанти усвідомили, що вже з сьогодні розпочинається новий етап – етап зрілості та відповідальності перед державою, нацією, близькими та рідними.

Як зазначає курсант першого курсу ДДУВС Максим Хаджийський: «Для мене велика честь вступити до ДДУВС. І сьогодні ми урочисто склали Присягу. Впевнений, це тільки початок, попереду навчання та багато років служби. Ми обіцяємо служити гідно, вірно та відповідально!».

Після урочистостей здобувачі вищої освіти та гості мали нагоду побачити роботу малої тактичної групи, до складу якої увійшли курсанти 3 курсу.

Свою майстерність продемонстрували й працівники Кінологічного центру ГУНП в Дніпропетровській області – ними було підготовлено прийоми затримання правопорушників за допомогою службових собак.

Курсантка 1 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, солістка студії творчого руху «eSTeD» Ксенія Граур вітала присутніх, виконавши пісню, присвячену Перемозі та беззаперечній стійкості українського народу.

На завершення заходу, карбуючи крок, першокурсники пройшли перед керівним складом та гостями урочистим маршем.

Відео

 

 


562