Помічник ректора ДДУВС Володимир Ковбаса взяв участь у форумі «Україна. Захисники. Майбутнє»

Новини університету

У м. Кам’янське Дніпропетровської області пройшов Перший регіональний ветеранський форум за участі міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної. Під час роботи заходу помічник ректора ДДУВС Володимир Ковбаса представив автошколу для осіб з інвалідністю, що з березня 2023 року працює на базі університету.

Форум «Україна. Захисники. Майбутнє» відкрила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. Вона наголосила про нову ветеранську політику, яка складається з п’яти ключових елементів: облаштування інклюзивної інфраструктури, забезпечення економічної активності ветеранів, продуктивна реабілітація, доступне житло і вшанування подвигу захисників.

У роботі форуму взяли участь також перші особи Дніпропетровської області, міста Кам’янське, захисники, захисниці, представники державної влади, міністерств та міжнародні партнери.

Помічник ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Володимир Ковбаса презентував на зустрічі Автошколу для осіб з інвалідністю, яка працює у закладі вищої освіти.

Проєкт МВС України реалізовано в рамках Національної стратегії створення безбар’єрного простору та за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».

Володимир Ковбаса у промові акцентував на успішній роботі автошколи для осіб з інвалідністю при ДДУВС, її затребуваністі та інтересі серед цільових груп та окреслив плани керівництва Автошколи та закладу вищої освіти: окрім самого навчання водінню університет надасть можливість навчання для осіб з інвалідністю (наприклад, друга вища освіта) та працевлаштування в університеті.

«На базі автошколи для осіб з інвалідністю навчаються люди з вадами опорно-рухового апарату та військовослужбовці, які отримали травми під час війни. Це наш обов’язок – допомогти їм пройти реабілітацію й дати можливість жити якісним життям. У цьому допомагає автошкола, де вони можуть навчитися керувати автомобілем з ручним керуванням або пройти відповідну перекваліфікацію, якщо раніше вже мали водійське посвідчення», – зауважив Володимир Ковбаса.

 

 


256