Курсанти ДДУВС досліджували один із найстаріших музеїв Дніпра

Новини університету

У курсантів ДДУВС – освітньо-розважальний вікенд! Поринути в історію рідного краю, переглянути унікальні пам’ятки культури та побуту майбутні правоохоронці змогли під час екскурсії Дніпропетровським національним історичним музеєм ім. Д. І. Яворницького.

Здобувачі ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали 8 ключових залів, які містять експонати від стародавніх знарядь праці кам’яної доби аж до архівів Другої світової. Курсантам нагадали про величну історію козацтва, показали зброю та предмети побуту січових запорожців. Разом вони досліджували вплив промислового перевороту на устрій життя Катеринославщини, після чого переглянули артефакти двух найбільших воєн в історії людства.

Не оминули увагою і справжню гордість музею – найчисельнішу в Україні колекцію половецьких кам’яних баб, а також славнозвісну статую Керносівського ідолу, датовану III тисячоліттям до нашої ери. Завершили візит експозицією, присвяченій сучасній російсько-українській війні.

«Похід до музею став справжньою подорожжю у світ нашої культури. Кожен експонат виглядав наче живий свідок минулого, який розповідає свою унікальну історію», – ділиться враженнями курсантка Катерина Шарамок.

А організатори додають: відвідини музею не лише популяризують пам’ятки національного та світового значення серед молоді, а й сприяють вихованню історичної свідомості та національної гідності, а також формують відчуття патріотизму та нерозривного зв’язку між поколіннями.

 

 


151