Перша допомога в умовах воєнного стану: курсанти ДДУВС закріплювали знання під час факультативу

Новини університету

Факультативне заняття з домедичної підготовки відбулося на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ для курсантів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Майбутні правоохоронці повторювали та відпрацьовували протокол МАRCHE – алгоритм дій, що застосовується у разі надання домедичної допомоги у бойових умовах. За правильністю виконання завдань слідкував професор кафедри криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС Ігор Пиріг.

На занятті курсанти працювали за фабулами, заснованими на реальних ситуаціях, у яких можуть знадобитися відповідні навички. Майбутні поліцейські вчилися надавати допомогу постраждалим від серцевих нападів, кровотеч, опіків та інших надзвичайних ситуацій. Попрактикувалися також у накладанні турнікету та проведенні серцево-легеневої реанімації, а наостанок отримали практичні поради щодо використання медичного обладнання.

«Факультатив з домедичної підготовки є важливим етапом у процесі вдосконалення навичок, які стосуються надання допомоги у надзвичайних ситуаціях. Такі заходи підвищують рівень нашої готовності як майбутніх фахівців правоохоронних органів та допомагають забезпечити відповідний захист громадян у разі потреби», – вважає курсантка Влада Смоляр.

 

 


143