Курсанти ДДУВС прослухали лекцію про трагедію Бабиного Яру

Новини університету

29-30 вересня в Україні вшановують роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру. Пригадати історичні події часів Другової світової війни курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ змогли на тематичній лекції.

Захід отримав назву «Бабин Яр як одна із найболючіших сторінок історії України». Його організовано кафедрою теорії та історії держави і права для курсантів 3-4 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, факультетів кримінальної поліції та превентивної діяльності. Лектором виступила доцентка кафедри Юлія Завгородня.

Розпочали зустріч із хвилини мовчання – у знак вшанування пам’яті невинних жертв нацистського режиму. Курсанти заслухали про трагедію Бабиного Яру, де у період з 1941 по 1943 рік нацистами було розстріляно близько 100 тисяч чоловік.

Спікерка налогосила: пам’ять про Бабин Яр живе як застереження про небезпеку, яку несуть у собі ненависть, расизм, переслідування та знищення людей за етнічною, політичною чи іншими ознаками. Свій виступ Юлія Завгородня завершила віршем власного авторства:

«Всі українці зіткані із волі,
Століттями наплакались до болі.
Від той Орди, яка татарськой зветься,
І по сьогодні, коли серце рветься.
Коли вмирає ненароджена дитина,
Хоронить в Бучі мати сина,
Горить у Краматорську залізниця,
А душу гріє рідне «Паляниця»…
Столиця! Ворзель! Маріуполе! Ірпінь!
Накинула Росія смерті тінь,
І військом топчеться по душам у родючім полі,
Та українці зіткані із волі!».

 

 


159