Самоцінність особистості: курсанти ДДУВС відвідали психологічний воркшоп

Новини університету

Вокршоп на тему «Самоцінність особистості: особистісний, професійний, гендерний аспект» провела для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ психологиня, супервізорка та старша викладачка кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності Катерина Мітченко.

Під час заняття розбирали тему власних цінностей в житті та професії, образ-Я та самооцінку. Викладачка виконала з курсантами ряд авторських вправ: «мої ролі та я в них», «фізика впевненості», «мої цінності», «стереотипи і я». Здобувачі працювали з метафоричними картками, вчилися генерувати у собі впевненість через тіло, правильно стояти, сидіти, подавати себе. Ще на початку воркшопу Катерина Вікторівна запропонувала курсантам цікаву метафору: кожен отримав цукерку, обгортка якої символізувала самооцінку, а наповнення – самоцінність. Так психологиня показала, наскільки важливо розуміти власну цінність, але і «обгортку» тримати гарною, бо саме за нею людину сприйматиме соціум.

«Дослідження та розуміння власних цінностей може захистити поліцейського від вигорання, слугувати орієнтиром у непростих професійних та особистих ситуаціях. Аналіз якостей навчить ефективно використувати сильні та коригувати більш слабкі. Не менш важливою є робота зі стереотипами: коригування професійних та гендерних стереотипів, розповсюджених у суспільстві, сприяє укріпленню самооцінки та надає впевненості», – розповідає Катерина Мітченко.

Зустріч стала першою у циклі практичних занять курсантів з викладачкою. Метою цієї роботи є формування та закріплення важливих особистісних навичок та знань про себе й інших, а також психологічних аспектів взаємодії та комунікації у практичній роботі поліцейського.

«Під час воркшопу активно та із захопленням попрацювали  з метафорично-асоціативними картами, де наочно та через підсвідомість підсвітили знання про себе в різних сферах та ролях. Виконуючи практичні завдання, дослідили гендерний аспект у виконанні професійних завдань, несенні служби, взаємодії з різними громадянами та з самим собою», – поділилася курсантка Лілія Голобородько.

 

 


162