Курсанти ДДУВС пройшли тренінг з питань безпеки дітей в інтернеті

Новини університету

П’ятиденний цикл тренінгів на тему «Безпека дітей в інтернеті: актуальність, виклики, сучасний стан» відвідали курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС. Захід провела доцентка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Аліна Гаркуша.

Захід проводився з метою апробації матеріалів навчально-методичного посібника для поліцейських «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в інтернеті». Метою проєкту є впровадження сучасних підходів та ефективних інструментів у правоохоронній системі України для убезпечення дітей у цифровому світі.

Тренінг містив теоретичну і практичну частини. Майбутні правоохоронці розглянули теми, які окреслюють питання безпеки дітей в інтернеті, онлайн-ризиків та насильства у кіберпросторі. Відпрацювали алгоритм подання скарг та існуючий механізм реагування на шкідливий контент для дітей. Під час інтерактивних завдань курсанти закріпили отримані знання, виділивши ключові ризики та можливості в інтернеті для дітей та дорослих.

Організатори зазначають: набуті навички допоможуть майбутнім поліцейським ефективно виконувати службові завдання – зокрема, у ході розслідування кіберзлочинів, а також проведенні просвітницької діяльності з метою попередження вчинення таких правопорушень.

«Під час тренінгу дізнався, як захистити себе та свої особисті дані у кіберпросторі, а також тонкощі користування мережею «Інтернет». Для майбутніх правоохоронців такий практикум є дуже корисним, оскільки сприятиме зменшенню кримінальних правопорушень у сфері IT-технологій», – вважає курсант 3 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Богдан Волошин.

Тренінг організовано за підтримки ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер»».

 

 


175