Курсанти ДДУВС відвідали музей, присвячений Голокосту

Новини університету

У річницю трагедії Бабиного Яру 25 курсантів факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції ДДУВС відвідали найбільший в Україні музей Голокосту, що знаходиться у дніпровському культурно-бізнесовому центрі «Менора».

Курсанти прослухали історію виникнення та розповсюдження нацистської ідеології та її антисемітської спрямованості, дізналися, за якою схемою працювала тогочасна пропаганда. Переглянули унікальні експонати, серед яких побутові речі та артефакти ХХ століття – документи, фотографії, література, навіть спорядження та озброєння воїнів Другої світової. Дізналися про реальні історії євреїв, які жили в Україні та були переслідувані нацистами.

Унікальним елементом експозиції стала діорама «Бабин Яр»: вона містить страшні кадри розстрілів, а також особисті речі невинних жертв. Майбутні поліцейські кажуть – виставка не з простих, однак не можна закривати очі на власну історію.

«Такі заходи вкрай необхідні для особистісного розвитку – вони допомагають краще зануритися у події та заповнити пробіли у знаннях. Я, наприклад, дізнався про існування «Бабиного Яру» й у нашому місті: кількість його жертв становить близько 10 тисяч», – відзначив курсант факультету кримінальної поліції Едуард Мазанка.

 

 


145