Курсанти ДДУВС відвідали технічний музей у Дніпрі

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали дніпровський музей «Машини часу» – другий в Україні приватний музей ретроавтомобілів.

Екскурсію курсантам провів особисто директор музею Михайло Прудніков: він представив гостям наявні експонати, серед яких не лише класика радянського та іноземного автопрому, а й багато побутових речей того періоду – одяг, дитячі іграшки, ігрові автомати та плакати. Сам музей облаштовано у приміщенні колишнього заводського цеху, яке теж «відсилає» до другої половини ХХ століття.

«Зайшовши до музею, одразу занурюєшся в атмосферу 60-70-х років. Директор розповів, як разом зі своєю командою знаходив та збирав експонати по всій Україні – дивлячись на них, формується вичерпне уявлення про те, як крок за кроком розвивалася наша країна. Тут є багато інтерактивів для дітей: наприклад, працівники музею разом із Національною поліцією розробили телефонну будку, через яку діти вчаться дзвонити до органів поліції. За словами Михайла Пруднікова, це допомагає малюкам долати сором’язливість», – розповідає курсантка 3 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Анна Кондратьєва.

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення рф на територію України, музей відкрив нову локацію: тут представлено залишки військових боєприпасів, автомобілів тощо. Здобувачам такі відвідини прийшлись до душі – кажуть, музей вражає своєю продуманістю та атмосферністю.

 

 


163