Для курсантів ДДУВС розпочато цикл занять з поліцейського снайпінгу

Новини університету

В університеті започатковано факультативні заняття з поліцейського снайпінгу. Курсантіи мали можливість ознайомитися з теоретичною та практичною складовою дисципліни «поліцейський снайпінг» під керівництвом досвідчених інструкторів з високоточної стрільби.

Теоретична частина на тактичному полігоні містила загальні основи дій снайперської групи.

У другій частині заняття курсантам була надана можливість спробувати власні сили з двох видів зброї. Працювали з гвинтівкою ArmaLite AR-15 – самозарядна (напівавтоматична) гвинтівка – та зі снайперським комплексом VPR-308 (українська снайперська гвинтівка на основі конструкції спортивної гвинтівки «Zbroyar» Z-008). Відпрацьовані правила влучної стрільби, такі як зайняття максимально стабільного положення, якісне прицілювання, контроль дихання, виконання плавного спуску, контроль тіла тощо.

Серед навичок, які мали засвоїти курсанти під час тренування – робота зі стабільного положення та швидка зміна положень, також відпрацьовані основні варіанти положень:

• лежачі – з опори або з сошок;

• сидячі – коліно під рукою;

• стоячи за деревом – впершись лівим передпліччям чи сидячі на коліні;

• стрільба з долоні – з упором великого пальця.

Максим ШУНКІН, інструктор та співзасновник Громадської Спілки «ТУР», прокоментував навички та вміння курсантів, які зміг наочно оцінити під час роботи на полігоні. Запевняє, що це було продуктивне заняття, протягом якого здобувачі ДДУВС продемонстрували наявний високий рівень фізичної, психологічної та тактичної підготовки, відповідний рівень зацікавленості.

Інструкторами ГС «ТУР» (за сприяння якої пройшло тренування курсантів) є фахові військові – амбасадори проєкту Титани UA, які активно долучаються та проводять заняття й тренування.

Отриманий досвід стане невід’ємною частиною загальної тактичної підготовки здобувачів ДДУВС, яку в умовах військового стану у ДДУВС було значно посилено.

 

 


48